16 Şubat 2007 Cuma

çürük WEB tasarımcı/ by Mehmet DOĞAN

şimdi diyceksiniz ki bu adam ne diyor.. eğer böyle diyorsanız siz daha bu yazıyı okumamaışsınız.. hani olur ya aklınızda. ben de bir host bulucam alıcam bi adres.. blog yapıcam .. iste yapıcam.. diyorsanız ve ardından ya iyi de bu site nasıl gözüksün di mi yani.. tasarımı ne olsun.. kimlere yaptırmalıyız diyorsanız.. Mehmet Bey size kimlere yaprılmaması gerektiğini söyleyip dolaylı yoldan kimlere yaptırabileceğinizi söylüyor.... işte Altı Üstü Tasarımdaki o yazı.. keyfini sürün..




bu da benim orda saçmaldığım yazı... ( yorumum yani ) bi baktım devrik cümleler cabası.. konudan konuya atlamalar.. :D


"o kadar harika bi yazi ki.. o kadar hoşuma gitti ki.. bir de arada verilen kinayelerde cabası :) çok beğendim.. yazınız 08 temmuz 2006 da yazılmış.. ve ben geç kalmışım hemen hemen.. neyse.. devam ediyorum.. umarım sıkmam.. tanımadığınız bir insanı nasıl işe alırsıınız sorarım size.. ? naparsınız.. ya da birini tanımak için ilk naparsınız.. bakarsınız.. kılık kıyafetine.. hareketlerine.. kullandığı sözcüklere.. ses tonuna.. saçının rengine.. bence web tasarımı çok ama çok önemli.. herhalde türkiye de pek iyi gören insanlar yok.. gözleri bozuk ya da bu milletin ( kastteiiğimiz kişilerin )... benim de bir blogger blogum var.. ben çok memnunum.. hatta arkadaşım bana bir adres aldı bir host.. kendim kullanayım diye.. ama ben blogger'ı tercih ediyorum ( oraya wordpress kurmuştum ) kendi siteme ulaşamayınca çıldırıyoprum haliyle.. neyse bi ara alırım diye devam ediyorum.. ben bi kere manyak derecede özen gösteririrm görünüme.. ( aynı zamanda çizim de yaparım.. belli mi olur web master olacağım tutar.. bu kuraları çiğnemem o zaman ) sanıyorlar ki web tasarımcısı olmak kodları alt alta yazmak.. web tasarımcısı diye sanıyorlar ki kodların ne işe yaradığını bilmek.. bence insanlar hade be ordan diyebilir.. ama bence sanattır.. ciddiyim ki sanattır.. iddaa da ederim.. aksini kanıtlasınlar.. ruhu olmayan bir şablon.. siteye giriyorum.. bakıyorum rezil ötesii.. rezil yaa.. ben o siteden ne medet umayim ki ?.. ben önce tasarıma bakarım.. derim kii oo adam iyi bi takım geçirmiş üstüne demek ki bu adam önemli biri.. bu adam bi şeyler yapıyor.. ne ayak bu adam derim... ben kendi blogger blogumın görünüşünü değiştirdim.. bunu gören bazı samimi olmayan arkadaşlarım ki... bunu küstahça söylerim.. ( evet küstah ve terbiyesizim biraz ) samimi de olamayız.. aynı şöyle dediler efendim bana " abi sen de web tasarımcısı olabilirsin.. harika yapmışsın.. "
" napmışım birader anlamadım ki "
" resimler bilmem neler bunlar işte"
" anladım" bana web tasarımcısı diyorlar .. duydunuz mu.. gülemiyorum bile.. iyüzüm kaskatı kesildi... mimiklerim dondu... yakın zamanlarda ya da belki daha sonraları bir host edinicem adam gibi bi host.. ve paraya kıyıp bi tasarım yaptıracağım... ben sayfaya baktığım zaman şöyle demeliyim " bu siteyi arada bir takip edim ben"... ben bile.. inanın ki.. hani bu yazı görmediğm bi aralar.. nasıl tasarım yaparıdm acaba bu siteye derdim içimden yapsaydım eğer.bilseydim.. ilk önce şirket binasına girerim.. neresi nasıl bi yer kimler çalışıyor.. bi hikaye yazmaktır ... ben çizgiroman yazar çizerim.. karikatürize edilmiş çizgilerim vardır.. o bakımdan meğiilli olduğumu düşünüyorum... mousle çizdim her şeyimi henüz.. yakında tarayıcı da alcam... bakarım şirket binasına.. adamların ne sattığına.. kim bunların müşterisi... kim bu adamlar.. ne kadar büyük.. yani düşünün ki.. alakasız olcak ama anlayacaksınıxz beni sanırım.. coca cola' ya kırmızı pepsi ye mavi kırmızı nasıl gidiyor.. bir ambelm bile önemli.. logo.. ya da her neyse.... sinirim bozuldu biraz benim yazıyı görünce.. yapanlar vardır kesin.. bunların yaptığı remen milleti enayi yerine koymaktır... müşterinini yaptığı çürüklükte terbiyesizliktir.. bir karta yazılıp bırakmalar ( yorum yazan kişi bkz).. bilme neler.. zaten türkçe sayfalarda doğru dürüst tasarım mı var.. kaç tane sayabilir misiniz.. evet sayabilirsiniz.. o kadar az ki sayılacak kadar.. güle güleeee.... ( yazarıma teşekkürler burdan çok-çok.. ellerin dert göresin eskimeyecek bi yazı.. geç kaldım demişim ama... her şey hala aynı sanırım ... )"


demişim...

2 yorum:

  1. blog yine mükemmel olmus, her yaptigin bi öncekinden daha iyi olacak kadar güzel, ama bi öncekini yine de aratacak kadar farkli oluyor. ben memnunum yani senden :) ben de elimden geleni yapcam bundan sonra..

    YanıtlaSil
  2. sen benim canımsın. saol ne incesin ya :) çok şekersin adın gibi kih.kih.. :D

    YanıtlaSil

benzer yazılar

Related Posts with Thumbnails